Viljo

Päivitetty 20.08.2023

Chambanyua Vachan lamleh, ” Viljo”

Synt. 03.05.2014, Tiibetinterrieri, täysin valkoinen (ehkä albino). Steriloitu noin 1v. ikäisenä kun toinen kives ei laskeutunut. Samalla omistajalla elänyt koko ikänsä. Tottunut kaupukielämään kerrostalossa, sekä elänyt myös maaseudulla. Tottelevainen, rauhallinen, hiljainen koira. Kulkee hihnassa rauhallisesti vetämättä, ja seuraa perässä myös ilman hihnaa, ja tulee luokse kutsuttuna. Ei ole kiinnostunut toisista korista, muuta kuin sen verran että käy haistamassa, ja menee pois. Lapsia sietää ja on rauhallinen, mutta vetäytyy pois jos meno on liian vilkasta. Turkki on valkoinen ja säätilat siinä näkyy ja tuntuu. Kaikki pusikoista tarttuu mukaan. Joten turkin hoito tarvitsee säännölistä huoltoa. Viljo on tottunut pesemiseen, kuivaamiseen, ja harjaamiseen, kynsien leikkuuseen. Olen varsinkin kesällä pitänyt turkin lyhyenä, josta koira tuntuu olevan tyytyväinen. Kaikki hoitotoimet muissakin asioissa sujuvat ilman taistelua. Koira on myös, herkkä luonteinen, ja herkkävatsainen, joten ruokavalio ei siedä muutoksia. Parhaiten pärjää kuivamuonalla (kotimaisilla) nappuloilla, joihin olen totuttanut viimeisen vuoden aikana. On kyllä varsinainen herkkumaakari, liialla annostelussa seuraus on ripuli. Koiraa en ole varsinaisesti myymässä, etsin hänelle uutta hyvää ihmistä joka haluaa ja jaksaa huolehtia Viljosta.

Yhteydenotot sähköpostitse puukuuppa.irkku@gmail.com