Igor

Päivitetty 20.02.2023

Igor ”Iikka”

Oman mielenterveyden alenemisen takia Romaniasta tullut Igor-poju etsii uutta ihmistä uudella kodilla.

Iikka on n. 5v, n. 50-55cm, n. 23kg, leikattu uros. Iikka on asunut kanssani kokoajan samassa asunnossa, 55neliötä, kerrostalo, ilman hissiä.

Kun kotiutui n. 8-9kk ikäisenä kaikki oli uutta ja pelottavaa. Kävelimme aina samalle rauhaisalla alueella johon alkoikin tekemään tarpeensa. Myös yksin jääminen oli paniikkia.

Nykytilanne pärjää ja jää hyvin kotiin eikä siis hauku tai ulvo. Uudet ihmiset ja muutenkin ihmiset jännittää, ihmislapset isoin paniikki. Ei kuitenkaan ole agressiivinen vaan kiertää kaukaa, tuolloin olisi hyvä puhua ja ottaa lähemmäksi itseään jatkaen matkaa.

Iikalle pienemmät eläimet on ”jee mahtavaa”, kuitenkin pentukoiria opettaa koiramaisesti ettei tarvitse kasvoille hyppiä tai nuolla huulia. Isommat koirat jännittää ja sen näkee hännäntyven karvojen noususta, kun Igor haluaa pois. Samaa kokoa olevat nuoret urokset voivat aiheuttaa niskakarvojen nousua ja murinaa. Tuostakin tilanteesta poistuu.

Perushoito hommat menee mallikkaasti kuten kynsien leikkuu. Jos istuu vessassa ja kutsuu Iikkaa kynsienleikkuuseen, tulee paikalle. Ei ole ruoka-aggressiota ja odottaa nätisti ”saa mennä” sanaa.

Allergiaa tulee kalkkunasta, riistasta, naudasta, vehnästä, ja joistakin säilöntaaineista. Allergia esiintyy korvan rapsutteluna/pyörittelyllä, myös maha menee sekaisin. Seuraamalla selviää, voiko olla stressistä johtuvaa tai mitä muuta tapahtunut. Korviin olen laittanut Anivox korvahuuhdetta 1kk joka helpottanut oireita. Muita iho ongelmia ei ole.

Siispä koirassa ei ole isoja ongelmia, vain uuden ihmisen on ehdottomasti oltava rauhallinen, sekeitä ohjeita antava, hyvä koirien eleiden lukija ja ihminen, joka puhuu koiralle. Iikka ei ole miellyttäjä, mutta ei ole myöskään tyhmä vaan riiviö, joka kokeilee missä mikäkin raja kulkee.

Ei pysty pitämään vapaana. Koirapuistossa ollaan käyty ja kaikki mennyt hyvin.

Iikkaa ei luovuteta perheeseen, jossa on alle 10-vuotiaita lapsia.

Nyt aluksi suosittelen tutustumaan Iikan luonteeseen ja mennä sen mukaisesti eteenpäin. Iikka on hieno jäbä, jolla nyt sattuu olemaan omia piirteitään niinkuin meissä kaikissa. Iikasta saa hyvän ystävän, hassuine piirteineen ja myös antaa haasteitakin, ettei elämä olisi liian yksinkertaista.

Kyselyt joko sähköpostitse nino.laitinen@gmail.com tai WhatsAppissa 0413101213